מלוכיה ומדע
מלוכיה, הידועה גם בשם חלמית יהודית, הוא ירק ירוק עלים הנצרך בדרך כלל במטבחי המזרח התיכון וצפון אפריקה.
זהו מקור עשיר למספר חומרים מזינים חשובים, כולל ויטמינים A ו-C, סידן, ברזל וחלבון. בנוסף לחומרים מזינים אלה, המלוכיה מכילה גם מגוון תרכובות נוגדות חמצון שהוכחו כמספקות יתרונות בריאותיים רבים.
יאללה, מתחילים : 🍵
נוגדי חמצון
הם תרכובות המגנות על התאים שלך מפני נזק הנגרם על ידי מולקולות מזיקות הנקראות רדיקלים חופשיים. רדיקלים חופשיים נוצרים כאשר הגוף שלך נחשף לדברים כמו זיהום, עשן טבק וקרינת UV. עם הזמן, רדיקלים חופשיים אלה יכולים להצטבר ולגרום נזק לתאים שלך, מה שיכול לתרום למגוון של בעיות בריאותיות, כולל סרטן, מחלות לב והזדקנות.
אחד הסוגים העיקריים של נוגדי חמצון המצויים במלוכיה הוא קבוצה של תרכובות הנקראות פלבנואידים. פלבנואידים הם סוג של תרכובות על בסיס צמחי שהוכחו כבעלי מגוון יתרונות בריאותיים, כולל תכונות נוגדות חמצון, אנטי דלקתיות ואנטי סרטניות.
הוכחה מחקרית
מחקר שפורסם ב-"Journal of Medicinal Food" מצא שלתמצית המלוכיה הייתה פעילות נוגדת חמצון חזקה במבחנה. כלומר, היא הצליחה לנקות רדיקלים חופשיים במעבדה. המחקר מצא גם שתמצית המלוכיה הייתה מסוגלת להגן על תאי כבד אנושיים מנזק חמצוני. מה שמרמז שצריכת מלוכיה עשויה לסייע בהגנה על הכבד שלך מנזק שנגרם על ידי רדיקלים חופשיים בנוסף לפלבונואידים.
מלוכיה היא גם מקור עשיר של ויטמין C, נוגד חמצון חזק נוסף. ויטמין C ממלא תפקיד מפתח בתמיכה במערכת החיסונית שלך. הוכח כמסייע במניעה ובטיפול בזיהומים כמו הצטננות.
ויטמין C חשוב גם לייצור קולגן, חלבון שעוזר לשמור על עור בריא וצעיר.
בטא-קרוטן ולוטאין
מלוכיה מכילה גם מגוון תרכובות נוגדות חמצון אחרות, כולל קרוטנואידים כמו בטא-קרוטן ולוטאין.
תרכובות אלו הוכחו כבעלי השפעות הגנה מפני סוגים מסוימים של סרטן. הן עשויות גם לסייע במניעת ניוון מקולרי הקשור לגיל, גורם מוביל לעיוורון בקרב מבוגרים.
אפשר לסכם
מלוכיה היינה ירק מזין מאוד, עמוס בנוגדי חמצון וחומרי מזון חשובים אחרים. צריכת מרק מלוח'יה באופן קבוע עשויה לסייע בהגנה על התאים שלך מפני נזקי חמצון, לתמוך במערכת החיסונית שלך ולהפחית את הסיכון למחלות כרוניות.
אז למה שלא תנסו להוסיף את המרק הכל כך טעים הזה לתזונה שלך ולקצור את היתרונות הבריאותיים הרבים שיש לו להציע?