מהי הדואה?
דואה והמטבח המצרי
הדואה המכונה בין היתר "זעתר מצרי" או "דקה".
לרוב משמשת לתיבול מנות ראשונות דוגמת לחם, ירקות, גבינות ואפילו חומוס.
שם המטבל נגזר מהמילה הערבית "לכתוש" מכיוון שהתערובת נכתשת לאחר קלייתה לשם קבלת מרקם גרגרי שאינו דומה לאבקה או לממרח אחיד.
התערובת פופולרית במיוחד במזרח התיכון ובפרט במטבח המצרי.
בריא וטעים במיוחד
לתבלין המזוהה עם המטבח המצרי מגוון סגולות כאשר הבולטת שבהם היא הכמות הגבוהה של הסידן (פי 7 יותר סידן מאשר בחלב) ובנוסף עשירה בברזל, מגנזיום, זרחן, אשלגן, נתרן ומגוון ויטמינים נוספים היעלים ומסייעים למערכת הבריאות שלנו.
מלבד זאת, לדואה יכולות בשיפור והקלה של בעיות כבד וכליות, דלקת מפרקים, חיזוק העצמות, עצירות, טחורים, בעיות ראיה ושלל מחלות ובעיות בריאותיות נוספות.
לרוב מכילה אגוזי מלך, כוסברה, כמון, בוטנים ועשבי תיבול הבריאים במיוחד ובעלי סגולות רבות.
דואה - ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים ב 100 גרם (הערכה)
אנרגיה (קקל): 387, חלבונים (גרם): 16, פחמימות (גרם): 42, סיבים תזונתיים (גרם): 3.7, שומנים (גרם): 28, שומן רווי (גרם): 3, שומן טראנס (גרם): פחות מ 0.5, סוכר (גרם): 1.6, כולסטרול (מג): פחות מ 2.5, נתרן (מג):
איפה קונים דואה?
אנחנו מזמינים אתכם לרכוש דרכנו את התבלין המיוחד במשלוח עד הבית.
יש לציין כי הדואה הנמכרת על ידינו מכילה בוטנים ובאם יש רגישות כלשהי לבוטנים, אנו ממליצים שלא לרכוש את המוצר.
לפרטים נוספים ורכישה לחצו כאן
אפשר לסכם
הדואה הינה תבלין פופולרי במיוחד בקרב העדה המצרית והמטבחים במזרח התיכון.
לתערובת המיוחדת סגולות רבות ומגוונות, יעילות ובעלות חשיבות לשיפור וחיזוק הגוף.
את התערובת תוכלו להכין בעצמכם כאשר לרוב היא תכיל עשבי תיבול, אגוזי מלך, בוטנים, כוסברה ומלח המהווים את חומרי הגלם הבסיסיים למנה ומשתנים על פי הטעם ועל פי העדה אך בסוף התהליך אתם עתידים לקבל תבלין שצבעו בצבע חום וריח דומיננטי.
שיהיה בתיאבון!
שאלות נפוצות - דואה
דואה היא תערובת תבלינים מצרית הכוללת חומרים כמו אגוזים, זרעים (כמו זרעי שומשום, כמון) ותבלינים אחרים. החומרים נקלים, נטחנים ומעורבבים יחד.
ניתן להשתמש בדואה כמטבל ללחם, על ידי טבילת הלחם בשמן זית ולאחר מכן בתערובת הדואה. כמו כן, אפשר להוסיף אותו לירקות, סלטים, פסטות, דגים ובשרים, או להשתמש כציפוי למאכלים שונים לפני אפייה או צלייה.
הרכיבים השונים יכולים להשתנות, אך לרוב כוללים בוטנים, שומשום, כמון, קוריאנדר, מלח ופלפל שחור. לעיתים נוספים גם אגוזים אחרים כמו שקדים, כל אחד על פי טעמו.
כן, ישנן וריאציות שונות של דואה המשתנות בהתאם לאזורים במצרים ולהעדפות אישיות. למשל, חלק מהתערובות יכולות להיות חריפות יותר ולכלול פלפל חריף או פפריקה.
לקלות את החומרים (זרעים ואגוזים) במחבת עד שהם משנים צבע ומפיצים ריח נעים, לטחון אותם גס במקפץ או במעבד מזון (לא לטחון דק מדי כדי לשמור על טעם וטקסטורה), ולאחר מכן לערבב עם התבלינים הנוספים.
יש לאחסן את התערובת בכלי אטום היטב במקום קריר ויבש, רחוק מחשיפה לאור או לחום. זאת כדי לשמור על טריות ועל העשירות של הטעמים.