כשמלוחיה פוגשת בינה מלאכותית
מלוחיה ובינה מלאכותית? החלטנו לשאול את הרובוט החדש מסוג AI על מתכונים מפתיעים עם מלוחיה ואפילו קיבלנו את המתכון. התוצאה לפניכם :
מלוחיה עם עוף וחומוס
רכיבים:
1 כף שמן.
1 בצל, קצוץ דק.
2 כוסות גרגירי חומוס מבושלים.
2 עופות מבושל וחתוך לקוביות.
4 כוסות מרק עוף.
1 שקית של 400 גרם של מולוכיה קצוצה וקפואה.
מלח ופלפל לפי הטעם.
הוראות:
- מחממים את השמן בסיר גדול על אש בינונית. מוסיפים את הבצל ומטגנים עד שהוא מתרכך, כ-5 דקות.
- מוסיפים את החומוס והעוף ומבשלים עד שהם מתחממים, כ-5 דקות.
- מוסיפים את מרק העוף ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש לנמוכה ומבשלים 15 דקות.
- מוסיפים את המלוחיה הקפואה ומבשלים עוד 15 דקות.
- מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם.
מגישים חם, מעוטר בעשבי תיבול טריים אם רוצים.
מרק מלוחיה וירקות
רכיבים:
1 כף שמן זית.
2 שיני שום, טחונות.
1 בצל בינוני, קצוץ דק.
1/4 כוס כוסברה טרייה קצוצה.
1 כוס ירקות מעורבים קפואים (אפונה, גזר ושעועית ירוקה)
1 כפית כמון טחון.
4 כוסות מים.
1 כפית כוסברה טחונה.
מלח ופלפל לפי הטעם.
1 כוס עלי מלוחיה קצוצה וקפואה.
הוראות:
1. מחממים את שמן הזית בסיר גדול על אש בינונית. מוסיפים את הבצל והשום ומטגנים עד שהבצל מתרכך, כ-5 דקות.
2. מוסיפים לסיר את הירקות המעורבבים הקפואים, הכמון, הכוסברה, המלח והפלפל. ומבשלים עוד 2-3 דקות.
3. מוסיפים את המים ומביאים לרתיחה. מעבירים לאש נמוכה ומבשלים 20-25 דקות, או עד שהירקות רכים.
4. מוסיפים לסיר את עלי המלוחיה הקפואים וממשיכים לבשל עוד 10-15 דקות. ניתן להוסיף כוסברה מעל לפני ההגשה.
מלוחיה עם עדשים ותפוחי אדמה
רכיבים:
1 כף שמן צמחי.
2 כוסות תפוחי אדמה מבושלים חתוכים לקוביות.
1 בצל, קצוץ דק.
1 כוס עדשים. (שטופות ומרוקנות)
4 כוסות מרק עוף.
1 שקית של 400 גרם של מולוכיה קצוץ וטחון קפוא.
מלח ופלפל לפי הטעם.
הוראות:
- מחממים את השמן בסיר גדול על אש בינונית. מוסיפים את הבצל ומטגנים עד שהוא מתרכך, כ-5 דקות.
- מוסיפים את העדשים ותפוחי האדמה ומבשלים עד שהם מתחממים, כ-5 דקות.
- מוסיפים את מרק העוף ומביאים לרתיחה. לאחר מכן מורידים לאש נמוכה ומבשלים 15 דקות.
- מוסיפים את המלוחיה הקפואה ומבשלים עוד 15 דקות. אם המרק נעשה סמיך מדי, אפשר להוסיף עוד מעט מרק או מים כדי לדלל אותו.
- מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם.
מגישים חם, ניתן להוסיף עשבי תיבול מעל.
קיש מלוחיה ופטריות
רכיבים:
1 תבנית פשטידה בקירור או תבנית פשטידה ביתית.
1 כף שמן זית.
1/4 כוס גבינה מגורדת.
1 בצל בינוני, קצוץ דק.
2 שיני שום, טחונות.
1 כוס פטריות פרוסות.
1/4 כוס כוסברה טרייה קצוצה.
1 כפית כמון טחון.
מלח ופלפל לפי הטעם.
1 כפית כוסברה טחונה.
1 כוס עלי מולוכיה קפואים.
4 ביצים גדולות.
1 כוס חלב.
הוראות:
- מחממים את התנור ל-350°F (180°C).
- מהדקים את בצק הפאי לתוך תבנית פאי בגודל 22.86 סנטימטרים ולוחצים על הקצוות לאטימה.
- מחממים את שמן הזית במחבת גדולה על אש בינונית. מוסיפים את הבצל והשום ומטגנים עד שהבצל מתרכך, כ-5 דקות.
- מוסיפים למחבת את הפטריות, הכמון, הכוסברה והמלח. מבשלים עוד 2-3 דקות, עד שהפטריות מתרככות.
- מוסיפים למחבת את עלי המלוחיה הקפואים וממשיכים בבישול 5-7 דקות נוספות, עד שהעלים מתחממים.
מוסקה מלוחיה וחצילים
רכיבים:
2 שיני שום, טחונות
1 חציל גדול, חתוך לפרוסות בגודל 10 סנטימטרים.
1 כף שמן זית.
1/4 כוס כוסברה טרייה קצוצה.
1 בצל בינוני, קצוץ דק.
1 קילו בשר בקר טחון• 1 כפית כמון טחון.
2 כפיות כוסברה טחונה.
מלח ופלפל לפי הטעם.
1 כוס עלי מולוכיה קפואים.
1 כוס שימורים של עגבניות חתוכות לקוביות.
הוראות:
- מחממים את התנור ל-350°F (180°C).2.
- מחממים את שמן הזית במחבת גדולה על אש בינונית.
- מוסיפים את החציל ומבשלים 3-4 דקות מכל צד, עד שהוא רך ומשחים קלות.
- מוציאים את החציל מהמחבת ומניחים בצד. לאותה מחבת מוסיפים את הבצל, השום, הבשר הטחון, הכמון, הכוסברה והמלח. מבשלים עד שהבשר מוכן.
- מוסיפים למחבת את עלי המולוכיה הקפואים והעגבניות המשומרות. מבשלים עוד 5-7 דקות עד שהעלים מתחממים. בתיאבון!
אפשר לסכם
השימוש הנפוץ ביותר למלוחיה הוא כמובן למרק, אך ניתן לראות שימוש הולך וגדל במלוחיה הן במנות פתיחה, במנות עיקריות ואפילו במטבחי שף במטבח הישראלי.
אז אם אחת המנות של מלוחיה ובינה מלאכותית עשתה לכם חשק לקום ולבשל, אנו מזמינים אתכם לקנות את המלוחיה הקפואה ומגוון מוצרים נוספים בלחיצה כאן.
ואם הגעתם עד כאן, הנה עוד כמה תמונות שהבינה המלאכותית הוציאה עבורנו..
תהנו!