אבקת מלוחיה סוד המטבח הטוניסאי

אבקת מלוחיה סוד המטבח הטוניסאי למלוחיה מאבקה

מהי אבקת מלוחיה, למי היא מתאימה ואיך יוצא ממנה אחד מהמרקים הטעימים ביותר
תמונה של מלוח'יה IL

מלוח'יה IL

הבית לאוהבי המלוח'יה והקהילה המצרית בישראל

תוכן עניינים

אבקת מלוחיה

במטבח הטוניסאי, מצויים רבים מהמרכיבים שהופכים כל מנה לחוויה קולינרית עשירה. אחד מהם, שלא תמיד זוכה להכרה הראויה לו – אבקת מלוחיה.

מהי, למי היא מתאימה ואיך יוצא ממנה אחד מהמרקים הטעימים ביותר.

מתחילים 🍵

מהי אבקת מלוחיה?

אבקת המלוחיה מופקת מעלי המלוחה, צמח ירוק עשיר בנוטריינטים הגדל במזרח התיכון ובאפריקה. העלים מיובשים ולאחר מכן נטחנים לאבקה, ששימושה העיקרי הוא בהכנת המנה הטוניסאית המסורתית – מלוחיה. האבקה מאופיינת בטעמה העשיר והמיוחד ובמרקמה הסמיך שהיא נותנת למרקים ולתבשילים.

מהי אבקת מלוחיה

תהליך ההכנה

התהליך מתחיל בקטיף העלים בעונתם, לאחר מכן הם מיובשים בשמש או במייבש מזון עד שהם מאבדים את כל הלחות שבהם. כאשר העלים יבשים לחלוטין, הם נטחנים לאבקה דקה. התהליך הזה משמר את הטעמים הטבעיים של העלים, מה שהופך את אבקת המלוחיה למרכיב כל כך מיוחד וטעים.

תהליך ההכנה

שימושים קולינריים

אבקת המלוחיה היא הבסיס להכנת המנה הטוניסאית מלוחיה, אך שימושיה לא מסתכמים רק בכך. היא יכולה לשמש כמרכיב במרקים, תבשילי ירק, ואף במתכונים טבעוניים וצמחוניים. האבקה מעשירה כל מנה בטעמים עשירים ומוסיפה לחיזוק הגוף והבריאות בזכות ערכיה התזונתיים הגבוהים.

אבקת המלוחיה ושימושיה

המקום במטבח הטוניסאי

במטבח הטוניסאי, אבקת המלוחיה תופסת מקום של כבוד. היא לא רק מרכיב להכנת מנות מסורתיות אלא גם סמל להתחברות לאדמה ולמסורת. השימוש באבקה מדגים את היכולת של המטבח והמאכלים הטוניסאים ליצור מנות עם טעמים עשירים ומורכבים מהמרכיבים הפשוטים ביותר.

אבקת מלוחיה והמטבח הטוניסאי

אפשר לסכם

אבקת המלוחיה היא לא רק מרכיב קולינרי, אלא גם חלון לתרבות ולמטבח הטוניסאי. היא מזמינה אותנו לטעום, לחקור ולהעריך את המסורת העשירה של טוניס, תוך שהיא מציעה חוויה קולינרית עשירה וייחודית.

עשינו לכם חשק למלוחיה? אצלנו תוכלו לקנות מלוחיה קפואה במשלוח ישירות עד הבית.

רוצים לדעת עוד על מלוחיה? אספנו לכם 50 עובדות על מלוחיה בקישור כאן

שאלות נפוצות - אבקת מלוחיה

מלוחיה באבקה היא מוצר יבש המופק מעלי צמח המלוחה, שיובשו ונטחנו לאבקה. היא משמשת בעיקר במטבח הטוניסאי להכנת המנה המסורתית בשם מלוחיה, אך גם במטבחים אחרים ברחבי העולם.

באבקת מלוחיה משתמשים להכנת מרק או תבשיל עשיר בטעמים, בדרך כלל בשילוב עם בשר או עוף ומגוון תבלינים. היא נותנת למנה מרקם סמיך וטעם עשיר וייחודי.

כן, אבקת המלוחיה נחשבת לבריאה מאוד. היא עשירה בנוטריינטים כמו ויטמינים, מינרלים ופיבר, ומסייעת בשיפור תפקוד המערכת העיכולית וחיזוק המערכת החיסונית.

בזמן שבעבר היה קשה יותר למצוא אבקת מלוחיה מחוץ למדינות המזרח התיכון ואפריקה, כיום היא נגישה יותר בזכות חנויות מזון בינלאומיות ופלטפורמות מכירה אונליין. כמו כן, חנויות מזון טבעי ואורגני לעיתים נושאות אותה במלאי.

כן, אבקת המלוחיה יכולה לשמש גם כתוסף לשייקים ולמיצים, להעשרת מנות ירק, ואף לכדי הכנת סופגניות או לחמים מיוחדים. היא מוסיפה טעם וערך תזונתי למגוון מנות.

האבקה צריכה להישמר במקום יבש וקריר, בכלי אטום. היא יכולה לשמור על טריותה ואיכותה למשך זמן רב כשהיא מאוחסנת כראוי.

נשמח שתשתפו

Facebook
Email
WhatsApp

אם אהבתם את התוכן, אנו מזמינים אתכם לעשות לייק לדף הפייסבוק שלנו בלחיצה כאן.

רוצים להישאר מעודכנים? הצטרפו לניוזלייטר שלנו הנמצא בתחתית הדף

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

בטוח יעניין אותך גם..

עד כאן :)

הצטרפו לניוזלייטר שלנו

הירשמו לניוזלייטר שלנו ותקבלו את כל העדכונים, המבצעים, ההנחות והפתעות נוספות
מלוחיה - הבית 🏠 לאוהבי המלוחיה והקהילה המצרית בישראל
    0
    העגלה שלך
      עלות משלוח