מלוח'יה והמטבח הישראלי
המטבח המצרי מורכב מהמסורות הקולינריות המקומיות של מצרים כאשר בראש המאכלים הפופולריים נמצאת כמובן המלוח'יה המפורסמת.
במטבח המצרי עושים שימוש רחב בפירות וירקות ההופכות את המנות ממטבח זה לטעימות ובריאות במיוחד.
במאמר זה, הכנו לכם רשימה של מנות פופולריות ומפתיעות מהמטבח המצרי.
מלוח'יה
היא ללא ספק מנת הדגל של המטבח המצרי ונדיר שתשמעו "מסרי" שלא מכיר את המאכל הכל כך פופולרי.
מרק המלוח'יה מורכב מעלי מלוכיה שנקצצים ומבושלים למרק בצבע ירוק ומוגשים בעיקר עם מנת בשר או עוף כשלצידו בדרך כלל תונח צלחת אורז.
מדובר במרק טעים ובעיקר בריא במיוחד.
להזמנת המלוחיה לחצו כאן
פוּל מֵדָמֵס
הוא מאכל מצרי העשוי פול המבוצע בבישול איטי, עם שמן זית, שום כתוש ומוגש בתוספת פטרוזיליה, בצל, שום, מיץ לימון וביצה.
המאכל מוגש כחלק מארוחת בוקר מצרית ונחשב למאכל הלאומי של מצרים ונפוץ ופופולרי גם במטבח הישראלי מצרי ובחומוסיות במדינת ישראל.
אולאס
הידוע גם בכינוי "קולקס", Colocasia"" או "טארו" הם פקעות אכילות בצבע חום אפור העשירות בעמילן, ויטמין A ומסייעות לראיה.
על מנת לאכול את האולאס, יש לקלפו ולבשלו בסיר מים חמים .
(אין לאכול את הפקעות ללא בישול מקדים) כאשר טעמו בשרני במקצת ובעל מתיקות קלה.
את האולאס נהוג לאכול יחד עם אורז או פרנטה.
קושארי
היא מנה פופולרית עממית מהמטבח המצרי, המכילה אורז, עדשים, מקרוני אטריות וספגטי מעורבים יחד ומוגש עם רוטב עגבניות מוחמץ המכונה סלסה, רוטב חריף המכונה שאטה, ורוטב שום עם חומץ המכונה "דאה" וזו מוגשת עם עם גרגרי חומוס ובצל מטוגן.
מדובר במנה משביעה המכילה את כל אבות המזון ועשירה בטעמים.
חאמד שאמי
מנה מצרית סופר פשוטה ובעלת מרקם הדומה לג'לי, צבעה בצבע צהוב וטעמה חמוץ ומעט חריף.
נהוג לצנן את המנה במקרר ולאחר מכן להגישו יחד עם חתיכת פיתה \ לחם, לנגב ולהתענג מכל ביס
סופריטו
אמנם הסופריטו מזוהה עם מגוון עדות מהמטבח הספרדי והים תיכוני ומשמש כמנת דגל גם במטבח המצרי.
בסופריטו המצרי תוכלו למצוא תפוחי אדמה, עוף \ בשר ומגוון תבלינים נוספים כשלצידו מונחת צלחת אורז.
נהוג לאכול את הסופריטו בשמחות, חגים ובערב שבת.
והטעם? גן עדן.
בליחת (בלאחט)
הן קציצות דגים מצריות אווריריות ברוטב אדום חריף.
את השם קיבלו הקציצות בשל צורתן המזכירה תמרים (בלח במצרית) ונהוג להגישם יחד עם חלה טריה המשמשת לניגוב רוטב הקציצות מן הצלחת.
אפשר לסכם
במאמר זה סקרנו את המאכלים המצריים הפופלריים במטבח הישראלי.
רוצים לטעום? תוכלו למצוא מספר מסעדות ברחבי הארץ המגישות את המנות הפופלריות ואפילו במטבחים קולינריים בסטנדרטים הגבוהים ביותר.
מכירים מאכלים נוספים? מוזמנים לרשום לנו בתגובה מטה ונוסיף לרשימה.
1 מחשבה על “מלוח'יה, אבל לא רק : 7 מאכלים פופולריים במיוחד מהמטבח המצרי”
במיה איך שכחתם?
עלי גפן ממולאים
עוף ממולא
לגבי שאר המנות אצלנו גם בישלו אותם אבל בשנויים קלים
אולס לא ראיתי ולא טעמתי מעולם. גם לא זוכרת שמי מהמשפחה המורחבת והחבריםבישל או אפילו דיבר על אולס.
חמד שמי? כנ"ל.
חמד שאנחנו אכלנו או בטטה בלמון, מרק חמוץ עם תפוחי אדמה והרבה כרפס.
וגם היה מתוק. בלילה. חיטה מבושלת ואז בסיר שמים חלב וחמאה מוסיפים את החיטה לרתיחה קלה. בצלחת מוסיפים סוכר ועוד כיד הדמיון. צימוקים אגוזים וכו. בלילה טעימה.