אוהבים מלוחיה? גם אנחנו! ריכזנו עבורכם מספר מתכונים למלוחיות מיוחדות.
רוצים לדעת עוד? הירשמו לניוזלייטר שלנו ואנו נדאג לשלוח את כל העדכונים.
החומרים ל 8 סועדים
קילו כנפיים
8 בצלים
3 שקיות מלוחיה קפואה קצוצה
2 עגבניות
1 ראש שום
2 וחצי כוסברה טחונה
צרור כוסברה טרייה
3 כפות מרק עוף
חצי כוס שמן
כף פפריקה חריפה
לימון אחד
כף מלח
כ 300 גרם עלי מלוחיה שטופים ומסוננים (בערך 1 ק"ג גבעולים ברוטו)
4 כוסות ציר ירקות או מים
2-3 שיני שום כתושות
1 כף זרעי כוסברה טחונים
1 כף רסק עגבניות (לא חובה, אבל מוסיף מאוד)
1-2 כפות שמן זית
מלח
פלפל שחור גרוס
500 גרם בשר בקר (חתוך לפרוסות)
2 בצלים גדולים
4 כפות שמן
חצי כוס אבקת מלוחיה
6 גבעולי כוסברה (גד)
2 פלפלים אדומים יבשים
1 ראש שום בינוני
2 וחצי כפות שמן
כפית פלפל שחור
חצי כפית מלח
6 כוסות מים
1 ק"ג עלי מלוחיה טריים (400 גרם טחון)
1 בצל גדול, חתוך ל-4
1 כף רסק עגבניות (לא חייב)
1 עגבנייה קלופה וחתוכה ל-4 (לא חייב)
תפקיד העגבנייה ורסק העגבניות במרק הוא להוריד מהמרקם הרירי של המלוחיה
6 כוסות מים (ליטר וחצי)
6-9 שיני שום כתושות (אנחנו מעדיפים 9)
2 כפיות כוסברה יבשה
1 כפית כמון טחון
1 כפית מלח
1 כפית פפריקה אדומה מתוקה
נשמח לענות על כל שאלה
052-697-4677
חפשו "מלוחיה IL הבית המצרי שלי"
052-592-4118 - שלו
הירשמו לניוזלייטר שלנו ותקבלו את כל העדכונים, המבצעים, ההנחות והפתעות נוספות
קילו כנפיים
8 בצלים
3 שקיות מלוחיה קפואה קצוצה
2 עגבניות
1 ראש שום
2 וחצי כוסברה טחונה
צרור כוסברה טרייה
3 כפות מרק עוף
חצי כוס שמן
כף פפריקה חריפה
כף מלח
אופן ההכנה
מקלפים את הבצלים ואת הכנפיים ומכניסים לסיר להרתחה במשך כחצי.
לאחר מכן, שוטפים שוב על מנת לנקות את שאריות הכנפיים ומחזירים שוב לסיר לרתיחה.
קולפים את השום, את הכוסברה הירוקה ומגרדים את העגבניות בפומפיה ואת מרק העוף כאשר הסיר חם.
לאחר מכן מוסיפים את העגבניות שגירדנו ואת המלוח'יה לאחר שהפשירה (חשוב לבשל על אש נמוכה)
לוקחים מחבת שטוחה, כותשים את השום מוסיפים למחבת את השמן, הכוסברה, המלח והפפריקה ומערבבים עד לקבלת צבע צהבהב.
לוקחים את התערובת ומוספים לסיר המלוחיה שלנו.
יש לשפוך מים חמים מהסיר למחבת על מנת להעביר את מלוא התכולה לסיר המלוחיה. (נהוג להגיד בעדה המצרית "אינשאללה איכון גומעטנא ח'דרה" – ובעברית : תהנו ולבריאות)
נהוג להגיש את מרק המלוח'יה עם צנימים \ אורז.
בתיאבון!
4 כוסות ציר ירקות או מים
כ-300 גרם עלי מלוחיה שטופים ומסוננים (בערך 1 ק"ג גבעולים ברוטו)
2-3 שיני שום כתושות
1 כף זרעי כוסברה טחונים
1 כף רסק עגבניות (לא חובה, אבל גיליתי שמוסיף מאד)
1-2 כפות שמן זית
מלח
פלפל שחור גרוס
אופן ההכנה
קוצצים את העלים דק במעבד מזון או באמצעות סכין ייעודית.
מביאים לרתיחה את הציר או המים בסיר בינוני. כשהנוזל רותח מכניסים פנימה את העלים הקצוצים ומערבבים היטב. מנמיכים מעט את הלהבה וממשיכים לבשל כ-3 דקות בבעבוע עדין. אם מצטבר קצף, אפשר להסיר אותו בכף.
במקביל, מחממים מעט שמן זית במחבת ומטגנים בה את השום הכתוש עם זרעי הכוסברה כדקה, תוך כדי ערבוב. מוסיפים רסק עגבניות (אלהאם לא משתמשת בו) ומערבבים היטב דקה נוספת.
מעבירים את תערובת התיבול לסיר המרק, מערבבים היטב וממשיכים לבשל כ-2 דקות נוספות. מסירים מהאש ומגישים לצד לחם טרי, פיתה או חלה או על אורז לבן (כל עדה והסגנון שלה)
יש להגיש עם מיץ לימון טרי
קרדיט – אורי שביט
500 גרם בשר בקר (חתוך לפרוסות)
2 בצלים גדולים
4 כפות שמן
½ כוס אבקת מלוח'יה
6 גבעולי כוסברה (גד)
2 פלפלות אדומות יבשות
1 ראש שום בינוני
½ 2 כפות שמן
1 כפית פלפל שחור
½ כפית מלח
6 כוסות מים
אופן ההכנה
קוצצים דק, הבצל, השום והכוסברה. חוצים את הפלפלות לאורכן.
מחממים 4 כפות שמן בסיר רחב ומטגנים את הבצל עד שיזהיב. מוסיפים את הפלפל השחור, המלח והבשר ומטגנים כ-6 דקות. יוצקים בהדרגה את כל הנוזלים ומביאים לרתיחה.
בוחשים בקערית את אבקת המלוחיה עם השמן ( ½ 1-2 כוסות), עד שמתקבלת בלילה אחידה. מוסיפים אותה לסיר ומבשלים יחד כשעה וחצי על להבה נמוכה. יש לבחוש מפעם לפעם.
מוסיפים לתבשיל את הכוסברה, הפלפלת, השום והנענע ובוחשים היטב. מוסיפים ¾ כוס עד 1 כוס וממשיכים בבישול כ-40 דקות.
זהו מאכל טוניסאי חגיגי, העשוי בשר ורוטב סמיך כהה שנוהגים לטבול בו את הלחם. יש המגישים מנה זו ע"ג גרגרי קוסקוס.
כדי לשמר את אבקת המלוחיה לתקופה ארוכה במיוחד, יש לערבב אותה עם 5 כפות שמן ולשמור במקרר.
קילו כנפיים
8 בצלים
3 שקיות מלוחיה קפואה קצוצה
2 עגבניות
1 ראש שום
2 וחצי כוסברה טחונה
צרור כוסברה טרייה
3 כפות מרק עוף
חצי כוס שמן
כף פפריקה חריפה
כף מלח
1 ק"ג עלי מלוחיה טריים (400 גרם טחון)
1 בצל גדול, חתוך ל-4
1 כף רסק עגבניות (לא חייב)
1 עגבנייה קלופה וחתוכה ל-4 (לא חייב)
תפקיד העגבנייה ורסק העגבניות במרק הוא להוריד מהמרקם הרירי של המלוחיה במצרים אוהבים שהמרק רירי
6 כוסות מים (ליטר וחצי)
6-9 שיני שום כתושות (אנחנו מעדיפים 9)
2 כפיות כוסברה יבשה
1 כפית כמון טחון
1 כפית מלח
1 כפית פפריקה אדומה מתוקה
אופן ההכנה
טוחנים את עלי המלוחיה במעבד מזון.
בסיר גדול מביאים לרתיחה את המים, הרסק העגבניות, הבצל והעגבנייה.
מוסיפים את עלי המלוחיה הטחונים ומבשלים על אש נמוכה כ-30 דקות עד שהתערובת מתרככת.
עכשיו החלק החשוב ביותר
מחממים מחבת עם מעט שמן.
מוסיפים את השום הכוסברה הכמון, המלח והפפריקה ומטגנים קלות לפתיחת הטעמים (לשים לב לא לשרוף את השום).
מוסיפים את התערובת לסיר המלוחיה ומבשלים עוד כ-10 דקות.
טיפים: