היסטוריית המלוחיה
ההיסטוריה של המלוחיה מתחילה במצרים העתיקה ונמשכת אלפי שנים. צמח המלוחיה מאופיין בעיקר במטבח המזרח תיכוני וברפואה המסורתית עוד מתקופת מצרים העתיקה ושימש לשלל נושאים. הצמח מקורו באזור דלתת הנילוס במצרים ומהווה חלק חשוב מהתרבות וההיסטוריה של האזור במשך אלפי שנים.
על פי מקורות, ההיסטוריה של המלוחיה מתחילה במצרים העתיקה. עוד בתקופה שלפני אלפי שנים, הצמח היה פופולרי בשל סגולותיו הרפואיות. המצרים הקדמונים האמינו כי לירק יש יכולת לטהר את הדם ולשפר את העיכול, האמינו גם שיש לו תכונות אנטי דלקתיות והוא מסייע לטיפול במצבי עור כגון אקזמה.
מזון ומרפא להמונים
בנוסף לשימושים הרפואיים שלה, המלוחי'ה הייתה גם מזון בסיסי במצרים העתיקה. הצמח זכה לגידול נרחב ולעתים קרובות שימש להכנת תבשיל שנקרא מלוח'יה, שהוא תבשיל סמיך שנעשה עם העלים, העוף והמרק החריף.
השימוש במלוחיה ברפואה ובמטבח המסורתי התפשט ברחבי המזרח התיכון במשך השנים. כיום ניתן למצוא את הצמח במדינות כמו לבנון, סוריה, ישראל ומגוון מדינות נוספות כאשר הוא משמש לעתים קרובות להכנת מרקים ותבשילים ובעל סגולות מרפה.
בנוסף ליתרונות התזונתיים שלה, מאמינים שלמלוחיה יש גם סגולות רפואיות. בתרבויות מסוימות מאמינים כי לצמח יש השפעות אנטי דלקתיות ונוגדות חמצון, שיכולות לסייע בהגנה על הגוף מפני מחלות כמו סרטן ומחלות לב. חלק מהתרבויות המסורתיות ממליצים עליו גם לטיפול בבעיות עור כגון אקזמה ולטיפול בלחץ דם גבוה.
דל קלוריות, מלא בויטמינים
כיום, המלוחיה צוברת פופולריות ברחבי העולם כמזון בריא ומזין. העלים שלו עשירים בויטמינים ומינרלים כמו ויטמין A, ויטמין C, ברזל, סידן וחלבון. הוא דל בקלוריות ושומן, מה שהופך אותו למזון אידיאלי לירידה במשקל ותזונה בריאה. בנוסף, הוא עשיר בנוגדי חמצון, שיכולים לסייע בהגנה על הגוף מפני מחלות כמו סרטן ומחלות לב.
אפשר לסכם
המלוחיה היא ירק בעל היסטוריה עשירה ומשמעות היסטורית ותרבותית במזרח התיכון. תכונותיו הרפואיות והתזונתיות הופכות אותו לתוספת חשובה ובפרט לדיאטה. עם ההיסטוריה הארוכה והיתרונות הרבים שלו, אין זה פלא שהמלוחיה צוברת פופולריות ברחבי העולם.
להזמנת מלוחיה חייגו – 052-6974677 או שלחו לנו פניה בלחיצה כאן.
1 מחשבה על “על ההיסטוריה של צמח המלוחיה ומקורותיו”
היי.
קנינו מולוחיה ירוקה טריה ברמת גן ראינו פיליפינית קונה גם כן מולוחיה.שאלנו אותה למי אמרה שלה שבפיליפינים באזורים מסוימים מכירים את הצמח ואוכלים אותו.איך אוכלים לא שאלנו וחבל.כדאי להתענין האם זה נכון ואיך אוכלים אותו שם.