הפול המצרי
פול הוא צמח חד שנתי שמוצאו מארצות הים התיכון השייך למשפחת הקטניות, בעל היסטוריה עשירה ומוזכר עוד בתקופת התנ"ך.
קיימים בישראל 3 סוגי פול פופולריים :
- פול מצרי – צבעו חום ובדרך כלל תוכלו למצוא אותו קלוי או בתוך מנת חומוס
- פול רחב – משמש בעיקר בתור מאזט כאשר נהוג להוסיף למנה שמן זית ומלח גס
- פול ירוק – לרוב משמש כתוספת לסלטים ומאכלים קרים. נהוג לקנות פול זה באריזות קפואות, להפשיר ולהוסיף למנה הרצויה.
סגולות הפול
בדומה לשאר הקטניות, לפול מנעד רחב של יתרונות בריאותיים וסגולות.
כמות הסיבים התזונתיים הגבוהה שבפול משפרים את תפקוד מערכת העיכול, תורמים לתחושת שובע ומשולבים גם בדיאטות (150 קלוריות בלבד למנה) העוזרות לשמור על משקל תקין יחד עם אוכל בריא.
הפול הינו פצצה תזונתית ומקור מצוין לחלבון, חומצה פולית, ויטמינים B3 ו- B2, ברזל ומגנזיום.
בנוסף, לפול יתרונות נוספים כגון שמירה על בריאות העצמות, עוזר להתמודד עם לחץ דם גבוהה, כולסטרול נמוך ועוד.
למי אסור לאכול פול?
ישנם אנשים שהם בעלי רגישות לפול ובעלי מחסור באנזים מסוג G6PD הנפוץ בעיקר אצל עולים מאזור המזרח ובפרט מעיראק.
האנזים G6PD נמצא בכל התאי בגוף שלנו והתפקיד שלו להגן על התאים מפני נזקי חמצון.
ה G6PD חשוב במיוחד לתפקוד התקין של כדוריות הדם האדומות שמרכיבות את הדם שלנו. חשיפה לפול לעולה לגרום לדימומים או פירוק של כדוריות דם אדומות, דבר היכול להוביל לנזקים משמעותיים ולכן אם אתם סובלים מרגישות כזו, עליכם להימנע מאכילת פול מצרי או כל סוג אחר.
ההבדל בין פול ירוק לפול חום
לכל אחד מסוגי הפול קיימים מספר זנים המשמשים למגוון צורות בישול.
הפול הירוק – טרי \ קפוא אותו תוכלו למצוא במגוון צירים של מאכלים משלל עדות.
פול חום – פול יבש אותו תוכלו למצוא בחומוסיות השונות, מבושל, קלוי או מטוגן ישירות מחנות הפיצוחים הקרובה.
אפשר לסכם
הפול הינה קטניה בעלת היסטוריה ארוכה ומרשימה כאשר שורשיה בני 14,000 שנים ואף יותר.
את הפול תוכלו לשלב בהמון סוגי מאכלים וכך גם תרוויחו פעמיים : גם מנה טעימה וגם בריאה במיוחד לגופכם.
זכרו – לאלו מכם הסובלים מאלרגיות לפול, יש להימנע מאכילתן או לכל הפחות – להתייעץ עם רופא.
והכי חשוב – שיהיה בתיאבון